Umývání a čištění oken

Umývání oken je specifická činnost, která u většiny žen nebývá příliš oblíbená. Pokud žijete v domě s více místnostmi a rozhodnete se umýt a vyčistit všechna okna a skleněné plochy naráz, brzy zjistíte, jak je tato činnost namáhavá.

Pokud máte v oknech žaluzie nebo jinou stínící techniku, může sevám stát, že tato práce se pro vás stane noční můrou. Naše společnost nabízí profesionální pomoc při mytí a čištění oken, dokéžeme šetrně ošetřit a umýt i žaluzie – ať už se jedná o žaluzie horizontální nebo vertikální.

 

Jak ošetřit a vyčistit žaluzie

 

Lamelové žaluzie je třeba čistit opatrně a šetrně. Lamely žaluzií jsou většinou vyrobeny z lehkého plastu, nenávratně poškodit takovou žaluzii není problém. Pokud nejsou žaluzie příliš znečištěné, stačí je lehce omést speciálním ometacím kartáčkem – prah, který se na žaluziích uchytil se pomocí statické elektřiny přichytí na štetečky.

 

Pokud jsou žaluzie silně znečištěné, je třeba je jednotlivě otřít vlhkým hadříkem s nějakým mycím prostředekm. Toto ošetření je třeba dělat opatrně, aby nedošlo k poškození žaluzií.

Občas je třeba pročistit také ovládání žaluzií, aby nedošlo k jejich trvalému zanešení mastnou nečistotou.

 

Pokud vás zajímá nabídka žaluzií, jejich seřízení a údržba, podívejte se na nabídku firmy žaluzie Ostrava – provádíme komplexní řešení stíníci techniky. Žaluzie jsou našim nejprodávanějším sortimentem – máme širokou nabídku všech druhů a barev.